26 September: Europese Dag van de talen | Vertalingen.nl
Bellen Offerte aanvragen
Internationaal ondernemen, Taalweetjes

26 september: Europese Dag van de talen!

Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

Het is vandaag de Europese Dag van de talen! Elk jaar wordt deze dag op 26 september gehouden om onze aandacht te richten op de taalverscheidenheid binnen Europa.

26 september: Europese Dag van de talen

Waarom organiseren we elk jaar de Europese Dag van de talen? Het is een dag waarop we graag het grote aantal talen in Europa in het zonnetje willen zetten, de culturele en taalkundige diversiteit willen promoten en mensen willen aansporen om een nieuwe taal te leren. Wie meerdere talen spreekt, komt sneller in contact met anderen, vindt sneller werk en kan het bedrijf waarvoor hij of zij werkt sneller helpen groeien.

Wist je dat...

  • er meer dan 200 Europese talen zijn?
  • waarvan 24 officiële EU-talen?
  • en ongeveer 60 regionale/minderheidstalen?
Europese Dag van de Talen

Samenwerking

De Europese Commissie en de Raad van Europa organiseren samen de Europese Dag van de talen. Samen vertegenwoordigen deze instanties 800 miljoen Europeanen in 47 landen. Daarnaast zijn er tal van culturele en taalinstellingen, verenigingen, universiteiten en scholen die deelnemen aan deze dag.

Leuke taalactiviteiten

We focussen op deze dag niet alleen op de taaldiversiteit, maar er worden ook heel veel leuke activiteiten georganiseerd zoals taallessen, spelletjes, lezingen, conferenties, radio-uitzendingen en taalwedstrijden. Wil je weten waar er wat te doen is? Neem dan een kijkje op de website van de Europese Dag van de talen.

Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.