Bellen Offerte aanvragen
Internationaal ondernemen

De beste vertaalapps voor op zakenreis

Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

Staan er (zaken)reizen op het programma met nieuwe avonturen in andere landen? Dan biedt dit lijstje zeker uitkomst om je op weg te helpen bij het doorbreken van de taalbarrière.

Nieuwe apparaten en geüpdate vertaalapps helpen je bij het ontrafelen van vreemde talen. Hoewel de technologie van machinevertalingen nog flink wat bergen moet verzetten om zo dicht mogelijk bij menselijke vertalingen te komen, zijn de volgende zeven apps het proberen waard.

Google Translate

Google-Translate

Met Google Translate heb je een van de beste vertaalapps in handen. Met deze app vertaal je getypte woorden en zinnen in meer dan 100 talen. Daarnaast kun je 52 talen downloaden zodat je ook je weg kunt vinden in de taaljungle wanneer je zonder internet rondreist. Je kunt de app tevens gebruiken om live gesprekken in verschillende talen te voeren of borden real life te vertalen.

Een eenvoudig te gebruiken en gratis vertaalapp die zowel verkrijgbaar is voor iOs als voor Android.

Speak & Translate

Speak & Translate pretendeert de enige app te zijn die je nodig hebt op reis vanwege de vele beschikbare opties. Voor tekstvertalingen zijn er 100 talen beschikbaar. Ook hebben ze tekstdetectie die je helpt de brontaal te vinden als je niet zeker weet om welke taal het gaat. Daarnaast zijn er 42 spraak-tot-spraak talen.

De betaalde versie van Speak & Translate beschikt ook over een optie waarbij je bewaarde vertalingen kunt opslaan in een offline woordenboek. De app is beschikbaar voor iOS.

WayGo

WayGo

Een zakenreisje gepland naar China, Korea of Japan? De WayGo app helpt je om straatnamen, (verkeers)borden en menukaarten te lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je smartphone te richten op de tekst en de app heeft de vertaling voor je. Zonder gebruik van internet. Handig om te weten wat je op je bord krijgt in een restaurant.

Gratis 10 vertalingen per dag en beschikbaar voor iOS en Android.

SayHi

De SayHi-app is de online woordenboek voor in je broekzak. Praat in je iPhone, iPod Touch of je iPad en hoor deze woorden terug in verschillende talen. Zo kun je een gesprek voeren met iemand anders terwijl je zelf die taal niet spreekt. Tevens kun je je zinnen typen en laten vertalen. De app werkt voor zo’n 40 talen inclusief Arabisch, Frans, Italiaans, Engels en Spaans.

De app is gratis te downloaden voor iOS.

Microsoft Translator

Met de Microsoft Translator vertaal je tekst of spraak in meer dan 60 talen. Talen zijn ook te downloaden zodat je tevens offline kunt vertalen. Een van de handige functies is dat je naar je vertaalde zinnen kunt luisteren om je zo te helpen bij de uitspraak. Daarnaast vertaalt de app ook afbeeldingen. Handig als je op zoek bent naar de straat van je hotel in Japan bijvoorbeeld.

De Microsoft Translator is gratis te verkrijgbaar voor Windows, iOS, Android en Amazon.

Triplingo

TripLingo

Kom over als een echte local met de app TripLingo die je alle essentiële zinnetjes leert in de taal van het land. De app vertaalt je woorden of verbind je direct door met een live vertaler als je er zelf even niet uit komt. Er zijn 13 talen compleet beschikbaar en een live vertaler in meer dan 180 talen. Je krijgt zelfs audiolessen, een offline woordenboek en een valuta-omzetter.

De basisapp is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

AllDict

AllDict apps zijn ideaal als je niet over een abonnement met internetbundel in het buitenland beschikt. Ze hebben verschillende offline woordenboeken ontwikkeld die te downloaden zijn en de apps nemen niet veel ruimte in beslag op je smartphone. Je kunt alleen woorden opzoeken, hele zinnen laten vertalen is niet mogelijk. Heb je wel verbinding met internet, dan kun je horen hoe je een woord moet uitspreken.

De gratis vertaalapps van AllDict zijn verkrijgbaar voor Android.

Hopelijk maakt een van deze vertaalapps van je zakenreis een spraakmakend succes. Ben je op zoek naar nog meer waardevolle informatie? Lees dan onze blogposts voor internationaal ondernemen.

Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?