Britten stappen uit de EU: wat betekent de brexit mét deal voor ons?
Bellen Offerte aanvragen
Brexit

Britten stappen uit de EU: wat betekent de brexit mét deal voor ons?

Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

De grote dag is aangebroken: het Verenigd Koninkrijk stapt vandaag, 31 januari 2020, uit de Europese Unie, mét een deal. Wat verandert er nu precies met deze brexit met deal voor Britten en Nederlanders?

Nieuw tijdperk

Vanavond om 23.00 uur Britse tijd stappen de Britten uit de EU. Een historisch moment dat zeker niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Er wordt officieel afgeteld, premier Boris Johnson zal een speech geven en met lichtshows en een brexit-munt wordt een nieuw tijdperk ingeluid. Deze dag gaat zeker de geschiedenisboeken in. Maar voorlopig merken wij nog niets van deze brexit.

Wat verandert er?

Op dit moment blijft voor de brexit met deal alles nog bij het oude en verandert er nog niets. Alle EU-regels blijven van kracht in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2021 is de kans groot dat er nieuwe regels komen. Welke dit zijn, weten we nog niet. Deze overgangsperiode is nodig om bedrijven en organisaties genoeg tijd te geven om zich voor te bereiden op nieuwe wetten en regels.

Nieuwe douaneregels nog niet bekend

Doe je veel zaken in Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland? Voorlopig is het nog steeds mogelijk om alleen met een paspoort of ID-kaart te reizen. Ook online producten bestellen en leveren blijft momenteel zoals het is. De nieuwe douaneregels zijn nog niet bekend. Daar wordt dit jaar over onderhandeld.

Er is morgen één ding dat wel verandert en dat is dat alle Britse Europarlementariërs terug zullen keren naar het Verenigd Koninkrijk.

Voorbereidingen op een brexit met deal

De komende maanden staan in het teken van goede voorbereidingen treffen. 

Er zijn namelijk veel zaken waar je aan moet denken als ondernemer. Zoals het vertalen van brexit gerelateerde teksten.

Omdat er veel nieuwe regelgeving van kracht zal zijn, moeten bestaande teksten aangepast worden. Denk aan overeenkomsten, algemene voorwaarden en statuten. Daarom hebben we een handige whitepaper voor je gemaakt met voorbeelden van stukken die je dient te vertalen voor de brexit.

Voor vragen kun je altijd terecht bij een van onze projectmanagers! Meer informatie over onze diensten vind je op de pagina vertaalbureau Engels. Lees ook onze gids voor zakendoen in Engeland.

Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.