Bel me terug Offerte aanvragen
Commercieel, Taalweetjes

Wat vind jij van het Comic Sans lettertype?

Tijd voor een feestje, want het is Comic Sans dag! Of je vindt het Comic Sans-lettertype fantastisch en gebruikt het voor al je creatieve uitspattingen of je bent anti-Comic Sans, maar dan ook echt anti. Dit sans-serif lettertype heeft dankzij radio DJ’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga een eigen feestdag. Sinds 2009 wordt dit lettertype begin juli flink in het zonnetje gezet.

Comic Sans lettertype

Het Comic Sans-lettertype is in 1994 ontworpen door Vincent Connare en nog in datzelfde jaar door Microsoft in gebruik genomen. Het lettertype was eigenlijk ontworpen om te worden gebruikt in een computergebruikersgids genaamd Microsoft Bob. In de betaversie werd voor de tekstballonnen van Bob het Times New Roman lettertype gebruikt. Dit vond Connare te formeel en daarom heeft hij een aangepast lettertype gemaakt op basis van twee strips die hij in zijn kantoor had liggen: The Dark Knight Returns en Watchmen.

Beroemd en berucht

En wat voor reis heeft Comic Sans gemaakt! Toen het lettertype voor het eerst voor Microsoft Bob werd gemaakt, was deze nog niet helemaal af. Daarna werd Comic Sans al snel toegevoegd aan Microsoft 3D Movie Maker en Windows 95. Je vindt het Comic Sans lettertype tegenwoordig in meer dan 99% van de Windows-pc’s en meer dan 90% van Mac-computers terug.

Niet alleen op het scherm kom je Comic Sans tegen, ook op menukaarten, uitnodigingen, billboards en in logo’s van bedrijven. Zelfs Bonduelle gebruikt dit lettertype voor hun producten. Toch is niet iedereen even te spreken over dit controversiële lettertype. Sommigen beweren dat Comic Sans alleen gebruikt moet worden voor speciale doelgroepen zoals kinderen en voor informele gelegenheden.

Nu zijn we natuurlijk benieuwd wat jij vindt van Comic Sans!

Comic Sans gemaakt door Anita Brown op Vimeo

Heb je een vraag over dit artikel?
Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.