Bel me terug Offerte aanvragen
Achter de schermen, Internationaal ondernemen, Vertaalproces

Het coronavirus: belemmering voor de vertaalindustrie?

Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

Het coronavirus. We kunnen er vandaag de dag niet meer omheen. Dagelijks komen er nieuwe besmettingen bij in steeds meer landen. Ook speelt het virus een grote rol in Nederland: uit voorzorg zijn horeca en scholen gesloten en veel vluchten zijn gecanceld. De overheid en het RIVM adviseren om zo veel mogelijk binnen te blijven en, indien mogelijk, thuis te werken. Dit heeft grote gevolgen voor vrijwel iedere branche, dus mogelijk ook de vertaalbranche.

Wereldwijde crisis

Veel verschillende bedrijven zijn getroffen door de gevolgen van het virus en dit zou kunnen leiden tot een grote wereldwijde crisis. Momenteel zijn het voornamelijk bedrijven als reisorganisaties, musea, luchtvaartmaatschappijen en transportbedrijven die hinder ondervinden. De aandelenmarkten zijn in twee weken tijd zo’n 20% gedaald en de beurzen hadden eind februari de slechtste week sinds 2008. Ook staat het EK, de Olympische Spelen en de Formule 1 in Zandvoort op losse schroeven.

Onze vertalers

Vertalingen.nl werkt samen met vertalers over de hele wereld. Voor opdrachten die wij binnenkrijgen, werken we uitsluitend samen met native speaking vertalers. Dit zijn vertalers die naar hun moedertaal vertalen, wat betekent dat zij niet altijd in Nederland woonachtig zijn. In ieder land dat door het virus getroffen is, is de situatie verschillend en gelden er andere regels. Over het algemeen werken de vertalers vanuit huis. Maar ook de vertalers moeten boodschappen doen of de hond uitlaten en de kans bestaat dat zij, net als iedereen, het virus oplopen.

Vertaalbureau Vertalingen.nl heeft een groot netwerk, dus voor iedere taalcombinatie beschikken wij over meerdere vertalers. De kans is klein dat de vertaalopdrachten vertraging oplopen, maar niet geheel uitgesloten. Mocht een deel van onze projectmanagers beperkingen ondervinden, is het mogelijk dat de levering van een vertaling iets meer tijd in beslag zal nemen. Mocht dit voorkomen, dan vertrouwen wij op jullie begrip.

Wij helpen graag!

Ondanks de coronacrisis blijven wij ons 100% inzetten om de beste vertalingen te leveren. Met meer dan 40 jaar ervaring, een ISO-17100 certificaat, onze samenwerking met native speaking vertalers, snelle levering en hoge kwaliteitsgarantie, is je vertaalopdracht bij ons in goede handen.

Vrijblijvende offerte

Je kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Binnen 2 uur ontvang je van ons een offerte per mail. In de prijsberekening houden wij rekening met eventuele herhaling in de tekst. Heb je nog vragen of wil je aanvullende informatie? Wij zijn bereikbaar per mail info@vertalingen.nl of je kunt bellen naar 010 436 4666. 

Alle toegezonden documenten en gevoerde gesprekken worden vertrouwelijk behandeld.

Heb je een vraag over dit artikel?
Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.