Bel me terug Offerte aanvragen
Internationaal ondernemen

Wist jij dit over Wimbledon en de Engelse taal?

Wimbledon is in volle gang en er worden flink wat balletjes geslagen op het Engelse gras. Wist je dat men vroeger tennis speelde met de hand?

Tennissen met je blote handen

Tennis is voortgekomen uit een Frans spel, Jeu de Paume, dat in de 11e eeuw werd gespeeld. Het tennisballetje bestond uit een bal gevuld met haar en overslaan gebeurde zonder tennisracket, gewoon met de blote hand.

Weetjes over de Engelse taal

We hebben een leuk lijstje met wist-je-datjes opgesteld over de Engelse taal. Leuk om te lezen in de auto op weg naar Spanje of aan het strand op een tropisch eiland. Of natuurlijk gewoon achter je pc op kantoor.

1) Engels = Fries, bijna dan

Twee wist-je-datjes inéén: maar liefst 90% van de Nederlandsers spreekt de Engelse taal. Geen wonder, want zowel het Nederlands als het Engels behoren tot de West-Germaanse talen. Wist je dat het Engels voortkomt uit het gebied waar nu Nederland, Denemarken en noordwest-Duitsland liggen? Als we puur naar taal kijken, dan lijkt het Engels het meest op onze Friese taal. See for yourself.

NederlandsEngelsFries
achterafterefter
kaascheesetsiis
dooddeaddea
dagdaydei
regenrainrein
schaapsheepskiep
zoetsweetswiet

 

2) Engels is niet de officiële taal van Engeland

Ok, ga hier even voor zitten. Engels is de officiële taal van bijvoorbeeld Pakistan, de Filipijnen en Canada, toch is deze taal niet de primaire voertaal hier.

In het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië is er nooit wettelijk een officiële taal aangewezen, dus het Engels is hier geen officiële taal. Toch is deze taal wel de primaire voertaal in deze landen.

3) Maar wel de officiële taal van de lucht

Engels is al sinds de vijftiger jaren de taal van de lucht en alle piloten moeten zichzelf in de Engelse taal voorstellen aan het begin van een vlucht. Nadat er een aantal dodelijke ongelukken plaats hadden gevonden waarbij taal een van de oorzaken was, zijn de taaleisen in 2008 aangescherpt. Alle piloten en luchtverkeersleiders moeten beschikken over professionele kennis van de Engelse taal.

4) Goed om te weten: 12% van de Engelse taal bestaat uit de letter e

Met 12% wordt de letter e het meest gebruikt in het Engels. In de Franse taal wordt deze letter nog net iets vaker gebruikt: bijna 15%.

5) Time is het meest gebruikte zelfstandig naamwoord

Ook zo’n wist-je-datje waar je goed mee voor de dag kan komen op de borrel: time is het meest gebruikte zelfstandig naamwoord. Het werkwoord dat het meest gebruikt wordt is be (zijn), en good (goed) is het meest gebruikte bijvoeglijk naamwoord.

6) Uitlenen van woorden in het Engels en Nederlands

Over en weer worden er leenwoorden gebruikt in het Engels en het Nederlands. Zoals dyke (dijk), dollar (daalder), smuggler (smokkelaar), yacht (jacht) en waffle (wafel).

Doe je zaken in of met Engeland? Lees dan ook onze gids voor zakendoen in het Verenigd Koninkrijk.

Heb je een vraag over dit artikel?
Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.