Bel me terug Offerte aanvragen
Internationaal ondernemen, Software, Technisch, Vertaalproces

3 handige vertaalapps voor tijdens je (zaken)reis

Taalbarrières blijven een van de grootste uitdagingen als je op reis bent. Iedereen weet dat wanneer je de taal van het land spreekt, dit je enorm helpt om je reis te verrijken. Helaas is het tegenovergestelde ook waar: als je geen kennis van de taal hebt, dan zijn taalblunders of miscommunicatie bijna niet te vermijden.

Handige vertaalapps

Of je nou op vakantie bent of je moet binnenkort op (zaken)reis; dit overzicht van handige vertaalapps helpt je om jezelf verstaanbaar te maken en de taalbarrière te doorbreken.

1. Google Translate

Google Translate staat nog steeds met stip op nummer 1. Getypte woorden en zinnen vertaal je binnen een mum van tijd in meer dan 100 talen en tekst van een foto kun je laten vertalen in zo’n 40 talen. Daarnaast is er de ‘conversatie’-modus die uitermate geschikt is voor (zaken)reizigers waarbij gesproken tekst in twee talen wordt vertaald terwijl je met een partner aan het praten bent.

iOs en Android: gratis

2. Microsoft Translator

Wellicht de grootste concurrent van Google Translate: Microsoft Translator. Deze app vertaalt je tekst of spraak in meer dan 60 talen. Talen zijn ook te downloaden zodat je tevens offline kunt vertalen. Een van de handige functies is dat je naar je vertaalde zinnen kunt luisteren om je zo te helpen bij de uitspraak. Daarnaast vertaalt de app ook afbeeldingen. Handig als je op zoek bent naar de straat van je hotel in Indonesië bijvoorbeeld.

iOs en Android: gratis

3. Speak & Translate

Speak & Translate is een van de andere handige vertaalapps en biedt veel mogelijkheden. Zo zijn er voor tekstvertalingen meer dan 100 talen beschikbaar. Daarnaast hebben ze ook tekstdetectie die je helpt de brontaal te vinden als je niet precies weet om welke taal het gaat.

iOS: $19,99

Zakendoen in het buitenland?

Bovenstaande apps zijn uitermate handig tijdens je reis om bijvoorbeeld de weg te vragen, een pinautomaat te zoeken of de taxichauffeur uit te leggen waar je hotel zich bevindt. Ga je zakendoen in het buitenland? Dan heb je meer nodig dan alleen een vertaalapp op zak. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Laat belangrijke documenten zoals contracten vertalen en het kan handig zijn om bij onderhandelingen de hulp van een professionele tolk in te schakelen.

Als je vragen hebt of het team van Vertalingen.nl kan je ergens bij helpen, neem dan zeker even contact met ons op!

Heb je een vraag over dit artikel?
Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.