Bellen Offerte aanvragen
Commercieel, Lokalisatie

De meertalige Champions League hymne: bekijk hier de songtekst

De Champions League is ten einde. Voor de laatste maal dit seizoen hebben we de hymne van de Champions League gehoord voorafgaand aan de wedstrijd. Afgelopen weekend ging Liverpool voor de zesde keer in de historie met de felbegeerde Cup met de Grote Oren naar huis. Voor onze Nederlandse jongens, Van Dijk en Wijnaldum, een droom die uitkomt.

Champions League hymne

Is er in de voetbalwereld een lied bekender dan het Champions League lied?  Vlak voor de aftrap galmt er bemoedigende klassieke muziek uit de luidsprekers in het stadium: de wereldberoemde Champions League hymne. Wil je volgend jaar gewoon meezingen in plaats van meeneuriën?

Duitse melodie

Het anthem van de Champions League werd in 1992 toegevoegd aan het grootste voetbaltoernooi van Europa. Begin jaren negentig kampte het voetval met een imagoprobleem vanwege de vele geweldadige incidenten met hooligans. De Engelse componist Tony Britten componeerde het nieuwe ‘volkslied’, gebaseerd op een klassiek muziekstuk, om voetbal weer de charme terug te geven van vroegere tijden.

Van koning naar kampioen

De Champions League hymne is gebaseerd op een muziekstuk van de Duitse componist Georg Friedrich Händel, Zadok the Priest. Bij het zalven van een Britse koning of koningin in de Westminster Abbey in London wordt dit muziekstuk ten gehore gebracht.

Meertalig lied Champions League

Het lied van de Champions League wordt uitgevoerd door Royal Philharmonic Orchestra samen met het koor van de Academy of Saint Martin in the Fields. Als je goed luistert, hoor je drie verschillende talen in het lied: Engels, Frans en Duits.

Ce sont les meilleures équipes
Sie sind die allerbesten Mannschaften
The main event

Die Meister
Die Besten
Les grandes équipes
The champions

Une grande réunion
Eine grosse sportliche Veranstaltung
The main event

Die Meister
Die Besten
Les grandes équipes
The champions

Ils sont les meilleurs
Sie sind die Besten
These are the champions

Heb je een vraag over dit artikel?
Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?