Bellen Offerte aanvragen
Vertaalproces

Live gesprekken en tekst vertalen met Google Translate

Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

In 2015 bracht Google een update uit voor haar Google Translate app. Deze update bracht automatische taaldetectie in gespreksmodus. Hiermee is het voeren van een gesprek mogelijk tussen twee personen die elkaars taal niet spreken. Live translate werkt nu voor gesproken en geschreven teskt.

Google Translate live vertalen

Wil je een gesprek voeren met iemand, maar spreek je niet dezelfde taal? Dankzij Google Translate kun je toch eenvoudig een gesprek voeren. Nadat je de twee talen die worden gesproken hebt geselecteerd detecteert Google Translate welke taal op welk moment wordt gesproken. Je hoeft niet meer steeds te switchen tussen de twee talen, dit doet Google nu voor je. Google Translate doet de gesproken tekst dus automatisch vertalen. Op deze manier krijg je natuurlijkere conversaties. Wil je zien hoe dit werkt in de praktijk? Bekijk dan de volgende video:

Geschreven teksten vertalen met Google Translate

Een extraatje bij de update van Google Translate is de integratie van Word Lens. Bij eerdere versies van deze app moest je eerst een foto nemen van de te vertalen tekst en aangeven welke woorden je wilde laten vertalen. Nu kun je met de vertaalapplicatie on the spot geschreven teksten laten vertalen. Je hoeft alleen je telefoon (met camera) zo te houden dat de tekst zichtbaar is op je scherm en de app vertaalt direct de tekst. In de volgende video zie je hoe dit werkt in de praktijk.

Dit werkt ook met handgeschreven tekst, als het in ieder geval niet te slordig geschreven is.

Weg taalbarrière dankzij live vertalingen

De taalbarrière verdwijnt rap dankzij de technologie van onder andere Google Translate. Reizen terwijl je de taal van het land niet spreekt wordt zo steeds makkelijker! Wil je een machinevertaling, zoals bijvoorbeeld een vertaling van Google Translate, ook inzetten voor je zakelijke communicatie? Dan adviseren we om eerst de blogpost vertaalmachine of vertaalbureau te lezen.

Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.