Bellen Offerte aanvragen
Internationaal ondernemen

De meest gesproken talen ter wereld voor zakendoen

Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

Om als internationaal bedrijf te profiteren van de wereldwijde economische groei is alleen het vertalen van je teksten in het Engels wellicht niet genoeg. Daarom hebben we de 5 belangrijkste talen van de wereld op een rij gezet om zaken in te doen.

1. Een inkoppertje: Engels

We weten dat de Engelse taal al jaren op nummer 1 staat als de grootste wereldtaal voor het internationale bedrijfsleven. Bij zakendoen in landen in Europa, Noord-Amerika of Australië is communiceren in het Engels cruciaal. Ook bij Vertalingen.nl zien we dat er veel Engelse vertalingen worden aangevraagd.

2. Zakendoen in China: Chinees Mandarijn

China is de een na grootste economie ter wereld en is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Met meer dan een miljard Chinees sprekenden kan ondernemen in China een enorme boost zijn voor je product of dienst.

Chinees is een verzamelnaam voor een groep talen en meestal wordt met Chinees het Mandarijn bedoeld. Mandarijn is de officiële taal in China en wordt door het merendeel van de bevolking gesproken. Naast het Mandarijn zijn er nog 12 andere Chinese talen waaronder Kantonees. Omdat de meeste Chinezen geen andere taal spreken, neemt de vraag naar vertalingen in het Chinees Mandarijn flink toe. Zo worden er contracten, presentaties en rapporten vertaald van Nederlands naar Mandarijn om zaken te kunnen doen met Chinese bedrijven.

3. Latijns-Amerika en de Verenigde Staten: Spaans

Naast Engels is ook Spaans een belangrijke taal als je zaken wilt doen in de Verenigde Staten. Meer dan 30% van de Amerikanen is van Latijns-Amerikaanse afkomst. Niet alleen in de VS wordt Spaans gesproken, maar ook in snelgroeiende economieën als Mexico, Colombia en Paraguay. Er zijn meer dan 20 landen in de wereld waar Spaans de officiële taal is, dus met recht een interessante taal om zaken in te doen.

4. Westerse bedrijven in de Arabische wereld: de Arabische taal

Het Midden-Oosten en Afrika worden steeds interessanter voor bedrijven om zaken mee te doen. Wist je dat de Arabische wereld bestaat uit 22 landen, van Marokko tot Oman? En er leven maar liefst 300 miljoen mensen in de Arabische wereld die goed zijn voor een totale economie van meer dan 1 biljoen dollar per jaar. Geen slecht idee om uitgebreid onderzoek te doen naar deze doelgroep en wellicht je teksten te laten vertalen in het Arabisch.

5. Gesproken in Brazilië, Portugal en Afrika: Portugees

Net als het Arabisch en het Spaans is de Portugese content ook enorm gegroeid sinds 2011. Portugees is de eerste taal in Portugal, Brazilië, Mozambique en Angola. Daarnaast is het een van de officiële talen van de Europese Unie. Brazilië is de grootste economie en markt van Zuid-Amerika. Het Portugees biedt mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van handel en wetenschap op meerdere continenten.

Kwaliteitsvertalingen voor internationaal ondernemen

De Engelse taal is uiteraard heel belangrijk bij internationaal ondernemen. Maar als je je wilt onderscheiden als bedrijf denk eens na over communicatie in andere talen. Jouw doelgroep voelt zich namelijk persoonlijker aangesproken in de eigen taal. Dit kan een positief effect hebben op je omzet.

Als internationaal bedrijf moet je vlot kunnen schakelen en kan flexibiliteit een van je troeven zijn. Dat geldt ook voor je vertalingen. Belangrijke klanten wil je niet laten wachten op je documentatie. Daarom zorgen onze ervaren en professionele vertalers voor snelle kwaliteitsvertalingen. We werken alleen met native speaking vertalers met diepgaande kennis van de taal en de cultuur.

Dé ingrediënten voor succesvol native speaking vertalers in het buitenland!

Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?