Bellen Offerte aanvragen
Vertaalproces

Microsoft PowerPoint vertaalt nu je presentaties real-time

Picture of Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

Onder de indruk van de real-time vertalingsfunctie van Skype? Dan zul je zeker versteld staan van de nieuwe ‘Presentation Translator’ add-in voor PowerPoint van Microsoft.

Presentatie real-time vertaald

Je zou denken dat je PowerPoint-dia’s in meerdere talen eruit komen rollen, maar niets is minder waar. Het wordt nog mooier.

Tijdens de presentatie wordt namelijk je stem met een iOS, Android of Windows-app real-time vertaald in een andere taal. De add-in produceert zelfs een link voor je publiek zodat ze de vertaling in hun eigen taal kunnen zien op hun smartphone, tablet of computer.

Tijdens de Microsoft Build conferentie in Seattle toonde Microsoft hoe deze nieuwe functie in PowerPoint een Spaans gesproken presentatie on the spot vertaalt naar Engels op het scherm. En dat is nog niet alles. Het publiek kan zelfs vragen stellen die ook weer vertaald worden.

Kinderschoenen

Hoewel deze nieuwe functie van Windows nog in de kinderschoenen staat, is het een slimme manier voor bijvoorbeeld ontwikkelaars om deze technologie te gebruiken om video’s makkelijker doorzoekbaar te maken of snel een reeks afbeeldingen te indexeren.

9 gesproken talen

Op dit moment ondersteunt de PowerPoint Translator 9 gesproken talen en meer dan 60 geschreven talen. Voorlopig is de add-in nog niet beschikbaar voor het grote publiek, maar Microsoft zet een preview op hun website en hoopt dat deze vertaalfunctionaliteit een einde maakt aan de taalbarrières tussen de presentator en zijn of haar publiek.

Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?