Native speaker. Definitie en voordelen van native speaker
Bellen Offerte aanvragen
Taalweetjes, Vertaalproces

Native speaker. Definitie en voordelen van native speakers

Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

Een native speaker is een persoon die een taal op jonge leeftijd op een natuurlijke wijze geleerd heeft. Native speakers zijn opgegroeid in een omgeving waarin een taal door andere native speakers werd gesproken. De Nederlandse term voor native speaker is moedertaalspreker. In dit artikel lees je waarom Vertalingen.nl gebruik maakt van native speakers voor het vertalen van je tekst.

Waarom maken wij gebruik van native vertalers?

Een native vertaler is iemand die vertaalt naar zijn of haar moedertaal. We spreken ook wel van een native speaking vertaler. Je tekst laten vertalen door een native vertaler heeft verschillende voordelen.

  1. Native speakers houden rekening met de gevoelswaarde van begrippen en culturele gevoeligheden. Ze zijn daardoor in staat om de juiste emotie in je tekst te leggen en misverstanden te voorkomen.
  2. Moedertaalsprekers beschikken over een zeer uitgebreide woordenschat. Ze hebben daardoor meer vertaalmogelijkheden. Ze zijn daardoor in staat beknoptere en begrijpelijkere teksten te schrijven. Ook gebruiker ze minder herhaling in je teksten.
  3. Native vertalers zijn creatiever met woorden en zijn daardoor beter in het vertalen van wervende teksten. Ze vertalen niet alleen de tekst, maar ook de boodschap van de brontekst.
  4. Moedertaalsprekers zijn op de hoogte van de ontwikkelingen van hun moedertaal en in hun land. Dit kunnen ze meenemen in de vertaling van jouw tekst.

Native English speaker, native speaker Duits en meer!

Bij Vertalingen.nl wordt je tekst altijd vertaald door een native speaker naar zijn of haar moedertaal. Wil je een tekst laten vertalen naar het Engels? Die wordt vertaald door een native speaker Engels. Vertalingen naar bijvoorbeeld het Duits worden vertaald door een native speaker Duits. We werken met een wereldwijd netwerk van meer dan 260 native vertalers en bieden hierdoor native vertalingen aan naar meer dan 30 talen! We kunnen hierdoor voor elke opdracht de juiste mensen inzetten en topkwaliteit garanderen, zelfs bij zeer krappe deadlines.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in onze vertaaldiensten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We staan je graag te woord.

Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.