Bel me terug Offerte aanvragen
Internationaal ondernemen

Nederlands en Duits zijn de meest sexy talen volgens Amerikanen

Vertaalmachines gebruiken of een vertaalbureau inschakelen? Vertalingen zijn een essentieel onderdeel in de communicatie tussen bedrijven, organisaties en klanten wereldwijd. Snel een tekstje door een vertaalmachine als Google Translate halen en klaar is je mailtje naar de klant. Of toch niet? We geven je 5 redenen waarom vertaalmachines het afleggen tegen professionele vertalers.

Meest sexy talen

PlentyOfFish, een Amerikaanse datingsite met meer dan 90 miljoen gebruikers wereldwijd, analyseerde 50 miljoen berichtjes die via hun website waren verstuurd in januari van dit jaar. Daarnaast werden er nog eens 325 mensen gevraagd een enquête in te vullen. En kijk eens wie daar in de top drie staat van meest sexy talen?

Nederlands en Duits

Vrouwen opgelet: tijdens een tripje naar Amerika zouden jullie zo maar een mooie vis aan de haak kunnen slaan. Volgens de analyse voelen mannen zich het meest aangetrokken tot vrouwen die naast de Engelse taal ook nog eens Nederlands spreken. En Amerikaanse vrouwen smelten weg bij een man die als tweede taal Duits spreekt. Jawohl.

Meertaligheid is een plus

Twee- of meertaligheid doet het überhaupt goed op de datingmarkt. Single mannen sturen 73% vaker een berichtje naar een vrouw die een tweede taal spreekt. Vrouwen zouden 63% vaker contact opnemen met een meertalige man dan met iemand die maar over het vocabulaire van één taal beschikt.

Succesvoller

Michael McDermott, een dataspecialist van de datingwebsite, geeft aan dat er verschillende verbanden bestaan tussen meertaligheid en succesvol opereren op de datingmarkt. Gebruikers die een tweede taal op hun profiel hebben vermeld, zouden over het algemeen meer informatie invullen op hun profiel en meer openstaan om details over zichzelf te delen met anderen.

Daarnaast zegt McDermott: “Net zoals het hebben van een accent, kan het spreken van een tweede taal als sexy gezien worden. Daarnaast is het een teken dat men vaak hoger onderwijs heeft genoten.”

Nederland prijkt toch maar mooi in de top drie bij de mannen en we staan zelfs op numero uno bij de vrouwen.

Top 10 bij de mannen

Meertalige mannen ontvangen vaker berichtjes als hun tweede taal de volgende is:

 1. Duits
 2. Zweeds
 3. Nederlands
 4. Noors
 5. Italiaans
 6. Portugees
 7. Frans
 8. Japans
 9. Arabisch
 10. Russisch

Top 10 bij de vrouwen

Bij tweetalige vrouwen ziet de top 10 er zo uit:

 1. Nederlands
 2. Arabisch
 3. Zweeds
 4. Noors
 5. Hebreeuws
 6. Spaans
 7. Russisch
 8. Portugees
 9. Frans
 10. Italiaans
 Bron: Quartz
Heb je een vraag over dit artikel?
Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.