Bellen Offerte aanvragen
Commercieel, Internationaal ondernemen, Lokalisatie, Taalweetjes, Website

Top 5 talen waar je de hele internetbevolking mee bereikt

Als je internationaal actief bent, is het van belang om al je content te vertalen. De globalisering van de industrieën toeneemt, dringen adverteerders erop aan hun creatieve en uitgavenstrategieën te veranderen om de kopers te bereiken. Taal is hier een groot onderdeel van.  Vandaag de dag worden er ongeveer 7.117 talen gesproken, maar dit aantal is constant in beweging. Zo’n 40% van de talen wordt nu bedreigd. Dit zijn talen die voornamelijk door minder dan 1.000 mensen worden gesproken. Daarnaast worden ongeveer 23 talen gesproken door meer dan de helft van de wereldbevolking. In dit artikel vind je de meest effectieve talen voor jouw online content. 

1. Engels

Dit is waarschijnlijk geen verrassing. Engels is de taal van zowel het bedrijfsleven als het academisch leven. Niet alleen heeft het Engels een officiële status in de Europese Unie, maar ook in de Verenigde Naties. Daarnaast is het de officiële taal in 53 landen en wordt het gesproken door ongeveer 1,8 miljard mensen over de hele wereld. Je content vertalen naar het Engels heeft daarom alleen maar voordelen als je je internationaal wilt ontwikkelen.

2. Chinees

China is voor veel landen een belangrijke handelspartner. De Chinese taal wordt door 19,8% van de internetgebruikers gebruikt en wordt de taal gesproken door 1,35 miljard mensen in de hele wereld. Vanuit zakelijk oogpunt is je website aanbieden in het Chinees een verrijking. Dit maakt het makkelijker om zaken te doen met Aziatische landen, zoals Singapore en Indonesië.

3. Spaans

De Spaanse taal is niet direct een zakelijke taal in tegenstelling tot het Chinees. Wereldwijd zijn er meer dan 750 miljoen mensen die Spaans spreken. Deze taal wordt niet alleen in Spanje gesproken, maar ook in landen in Latijns-Amerika, zoals Mexico en Paraguay. Niet te vergeten dat de taal in de Verenigde Staten als tweede taal wordt gezien, waar ruim 28 miljoen inwoners Spaans als moedertaal hebben. 

4. Arabisch

Arabisch is de officiële taal van 28 verschillende landen en heeft ongeveer 319 miljoen moedertaalsprekers. Een aantal jaar geleden stond deze taal niet in de top 10 van de meest gebruikte talen op het internet. In de tussentijd heeft het zich ontwikkeld tot een van de meest gebruikte onlinetalen. Het Midden-Oosten kent een snelgroeiende markt en heeft het dynamische en groeiende economieën. Deze regio heeft dus kansen voor de toekomst.

Vandaag de dag worden er ongeveer 7.117 talen gesproken, maar dit aantal is constant in beweging.

5. Portugees

Net als het Arabisch en het Spaans is de Portugese content ook enorm gegroeid sinds 2011. Portugees is de eerste taal in Portugal, Brazilië, Mozambique en Angola. Daarnaast is het een van de officiële talen van de Europese Unie. Brazilië heeft, ondanks de recessie, een grote economie en grote markt. Het biedt mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van handel en wetenschap op meerdere continenten.

 

Website vertalen? Wij helpen je!

Afhankelijk van je doelgroep en je geografische ligging, kun je kiezen om je website te vertalen of te lokaliseren. Dit zorgt voor een groter bereik van jouw bedrijf. Vertaalbureau Vertalingen.nl is gespecialiseerd in het lokaliseren en vertalen van je website van en naar elke gewenste taal. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Heb je een vraag over dit artikel?
Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?