ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau - Vertalingen.nl
Bellen Offerte aanvragen
Vertaalproces

ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau

Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

Vertalingen.nl is sinds 2015 een ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau en daar zijn we trots op! We laten ieder jaar een re-audit uitvoeren door certificeringsinstantie Kiwa. Ook na de meest recente audit heeft Kiwa aangegeven dat Vertalingen.nl een mooi en goed georganiseerd bedrijf is.

Martin Koster, directeur van Vertalingen.nl, vult aan: “Het hebben van een goed georganiseerd bedrijf is niet alleen fijn voor de medewerkers, maar minstens zo belangrijk om de hoge kwaliteit te kunnen leveren die de klant verwacht.”

Wat houdt de ISO 17100-certificering in?

Hoe weet je of een vertaling goed is als je zelf de taal niet spreekt? Kwaliteit is namelijk discutabel. Een ISO 17100-certificering geeft je als klant de waarborg dat een vertaalbureau bewezen processen volgt voor een hoogkwalitatieve vertaling.

De ISO 17100:2015 certificering zorgt er ook voor dat je als klant precies weet wat je kunt verwachten van de vertaalservices geleverd door een vertaalbureau. Deze eerste internationale standaard voor vertaalservices stelt namelijk concrete eisen aan processen, hulpmiddelen en andere aspecten die een hoge kwaliteit vertaalservices garanderen.

Wat betekent dat concreet voor de klant?

Met het ISO-certificaat kunnen wij onze klanten de garantie bieden dat:

  • we uitsluitend werken met professionele vertalers die naar hun moedertaal vertalen en die beschikken over de benodigde ervaring en kennis;
  • onze vertalingen altijd worden gecontroleerd door een tweede taal- en vakspecialist;
  • onze projectmanagers specialisten zijn binnen de vertaalindustrie en je daarom de beste service kunnen bieden.

Al onze vertaalservices worden uitgevoerd volgens de ISO-standaard wat betekent dat:

  • alle processen binnen ons bedrijf gemonitord en geregistreerd worden in ons kwaliteitsmanagementsysteem;
  • alle vertaalservices uitgevoerd worden volgens afspraak en binnen de gestelde deadlines.

Waarom heeft Vertalingen.nl gekozen voor deze certificering?

Vanwege de grote kwaliteitsverschillen tussen aanbieders, wordt er door erkende bedrijven tegenwoordig vrijwel alleen nog gewerkt met vertaalbureaus die voldoen aan hoge kwaliteitseisen en dit ook kunnen aantonen.

De hoogste kwaliteit vertalingen en services

“Bij Vertalingen.nl gaan we alleen uit van de hoogste kwaliteit vertalingen en services. Daarom hebben we in 2015 besloten om de strenge voorschriften van de ISO 17100-norm te implementeren binnen het bedrijf. Op deze manier kunnen we nog beter voldoen aan de wensen van onze klanten,” legt Martin uit. Deze keuze heeft ervoor gezorgd dat Vertalingen.nl uitstekende vertaalservices biedt aan commerciële bedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties.

“Nadat we deze nieuwe ISO-certificering voor vertaalbureaus in 2015 meteen als eerste in Nederland hadden behaald, merkten we nog sterker hoe belangrijk kwaliteit voor opdrachtgevers was. Voor onze bestaande relaties was de certificering een bevestiging van de kwaliteit. Ook hebben veel nieuwe opdrachtgevers ons het vertrouwen gegeven. Zo krijgt Vertalingen.nl steeds meer opdrachten van partijen zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken, TES Industries, BKR, Duraship, en Leeman, Verheijden en Huntjens advocaten.”

Vertrouwelijkheid en veiligheid

Geheimhouding is naast vertaalkwaliteit een essentieel onderdeel van ons bedrijfsproces. Wij voldoen als ISO 17100-gecertificeerd bedrijf aan alle kwaliteitseisen m.b.t. de uitvoering van de vertaaldienstverlening en onderdeel daarvan is geheimhouding en beveiliging van data.

Jaarlijks terugkerende audit

Om de ISO 17100-certificering te mogen voeren, volgt er jaarlijks een audit om te garanderen dat de normen van de certificering nageleefd worden en de procedures binnen Vertalingen.nl continu worden geoptimaliseerd.

Meer dan alleen een certificaat

“Het behalen van de derde ISO 17100-certificering is zeker een eer, maar daar blijft het voor ons niet bij. Vertalingen.nl gaat door met innoveren, verbeteren en streven naar perfectie zodat we aan de wens van de klant kunnen voldoen op de meest effectief mogelijke manier,” sluit Martin zijn verhaal af.

Vertalingen.nl gaat door met innoveren en verbeteren

Over Vertalingen.nl

Vertalingen.nl, onderdeel van Vertaalbureau Translingua t.t.i. B.V., is opgericht in 1979 en behoort tot de top van vertaalbureaus in Nederland en is de meest betrouwbare partner in vertalingen en tolkdiensten in elke gewenste taal. Sinds 1997 ontvangt Vertalingen.nl het kwaliteitskeurmerk Taalmerk. Verder is het bureau medeoprichter van de Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland, lid van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers, lid van Bureau Beëdigde Tolken en Vertalers en de NEVI, en sinds 1 augustus 2017 voor de derde maal ISO 17100 gecertificeerd.

Daarnaast is Vertalingen.nl sinds 2020 ook ISO 18587-gecertificeerd. Dit houdt in dat wij gecertificeerd zijn om machinevertalingen te post-editen en de kwaliteit hiervan te waarborgen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martin Koster, directeur Vertalingen.nl, +31 (0)6 53 26 44 61, info@vertalingen.nl.

Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.