Bellen Offerte aanvragen
Farsi vertaalbureau
Vertaalbureau

Farsi

Nederlands

Het Farsi (Perzisch) is een van de oudste talen ter wereld en is de officiële taal van Iran, Afghanistan en Tadzjikistan. Ook miljoenen mensen in Oezbekistan spreken Perzisch. De aanduiding Farsi wordt vaak gebruikt om de Iraanse versie van de taal aan te geven. De taal wordt geschreven in het Arabische schrift.

Doe je zaken in een van de bovenstaande landen en zoek je ondersteuning voor je communicatie? Vertalingen.nl is een gecertificeerd vertaalbureau met een uitgebreid netwerk van gediplomeerde vertalers Farsi. Dankzij meer dan 40 jaar vertaalervaring beschikken we over kennis in vele branches.

Alles in huis voor een professionele vertaling Farsi

✓ Native speaking vertalers
✓ ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland)
✓ Altijd een check door een vakspecialist
✓ Meer dan 40 jaar vertaalervaring
✓ Kwaliteitsgarantie
✓ Binnen 2 uur een offerte

Farsi vertaalbureau voor de volgende vakgebieden

We zijn een vertaalbureau Farsi Nederlands en vice versa met expertise voor de volgende vakgebieden.

 • Juridische vertaling Farsi
 • Technische vertaling Farsi
 • Medische vertaling Farsi
 • Financiële vertaling Farsi
 • Commerciële vertaling Farsi

Farsi vertaling voor allerlei teksten

Vertalingen.nl ondersteunt bedrijven en andere organisaties met vertalingen voor onder meer de volgende teksten.

 • Algemene voorwaarden
 • Contracten en overeenkomsten
 • Handleidingen en gebruiksaanwijzingen
 • Folders en brochures
 • Jaarverslagen
 • Websites en webshops

We vertalen van het Nederlands naar het Farsi, andersom en van en naar vele andere talen!

Beëdigd vertaler Farsi

Heb je een beëdigde vertaling Farsi nodig? Daarvoor kun je ook bij ons terecht. Onze beëdigde vertalers zijn opgenomen in het kwaliteitsregister Tolken en Vertalers, Bureau beëdigde Tolken en Vertalers (Bureau BTV), en staan ingeschreven bij de rechtbanken in Nederland.

Over onze vakgebieden

Juridisch vertalen

Een juridische vertaling moet 100% correct zijn. Ieder foutje kan grote consequenties hebben. Onze gediplomeerde, juridische vertalers zorgen daarom voor een uiterst precieze vertaling. Het vertaalde document biedt de gelijke dekking als de oorspronkelijke tekst.

Technisch vertalen

We zijn een vertaalbureau dat geworteld is in Rotterdam. Daarom hebben we van oudsher veel klanten uit de technische sector. Zo kennen we de correcte terminologie en zorgen we voor heldere, technische vertalingen.

Financieel vertalen

Een financiële vertaling vraagt expertise van de vertaler. Gelukkig beschikken we in ons uitgebreide netwerk over ervaren financiële vertalers die zorgen voor nauwkeurige vertalingen.

Commercieel vertalen

Met je marketingmateriaal wil je overtuigen. Je vertaalde teksten moeten daarom taalkundig correct zijn én de juiste boodschap overbrengen. Je tekst wordt bij Vertalingen.nl altijd vertaald door een moedertaalspreker. Deze kent de taal door en door, en legt de juiste emotie in je vertaling.

Over de teksten die we vertalen

Algemene voorwaarden

Bij een samenwerking wil je afspraken goed op papier hebben staan. We schrijven daarom correcte en duidelijke voorwaarden in iedere taal.

Contracten

Wil je een contract laten vertalen naar het Farsi? Onze juridische vertalers zorgen voor een correcte vertaling die dezelfde juridische dekking biedt als de oorspronkelijke overeenkomst.

Handleidingen

Een gebruiksaanwijzing moet kloppen en begrijpelijk zijn. We stellen daarom correcte en heldere handleidingen samen in het Farsi, Nederlands of andere talen.

Folders

Heb je een folder waarmee je indruk maakt? Wil je met de vertaling ook een goede indruk maken? Laat hem dan vertalen door een native speaking vertaler van Vertalingen.nl. Onze vertalers houden rekening met culturele verschillen en gevoeligheden. Hierdoor sla je de plank nooit mis en wordt de boodschap goed overgebracht.

Jaarverslagen

Onze financiële vertalers verzorgen professionele vertalingen van jaarverslagen. Hierin houden we rekening met de doelstellingen van het document. Uiteraard worden documenten vertrouwelijk behandeld.

Websites en webshops

Wereldwijd zijn er circa 75 miljoen moedertaalsprekers Farsi. Om deze optimaal te bereiken, is een website in het Farsi essentieel. De websitevertalers van Vertalingen.nl schrijven wervende webteksten. Eveneens hebben we kennis van SEO (zoekmachineoptimalisatie). We zijn in staat om rechtstreeks in populaire contentmanagementsystemen zoals WordPress en Magento te vertalen. Hierdoor kunnen we het complete vertaalproces verzorgen.

Zakendoen in het Farsi

Het Nederlands en het Perzisch stammen beide af van de Indo-Europese talenfamilie, maar beide talen hebben een ander schrift. Wil je zaken gaan doen in een van de Perzische landen dan zijn vertalingen noodzakelijk. De vertaalwerkzaamheden bij Vertalingen.nl worden door ervaren en kundige Farsi vertalers uitgevoerd, native speaking vertalers met jarenlange ervaring in het vertalen van Farsi teksten.

Alle Farsi vertalingen worden na afloop door correctoren gecontroleerd op grammatica, idioom, vakspecifieke terminologie en volledigheid. Met de voorkeur van specifieke vaktechnische terminologie zal altijd rekening gehouden worden.

Zowel Iran, Afghanistan als Tadzjikistan zijn islamitische landen. Bij het zaken doen in deze landen is het aan te raden om hier rekening mee te houden. Zoek bijvoorbeeld uit hoe je zakenpartner denkt over kleding zodat je hem of haar niet zult beledigen.

Vanwege de politieke situatie in met name Afghanistan en Iran is het in deze landen een uitdaging om zaken te doen. Vertaalbureau Vertalingen.nl helpt je bij het verzorgen van Perzische vertalingen voor zakenrelaties in Perzië.

Offerte aanvragen

Binnen 2 uur een offerte!

"*" indicates required fields

Drop files here or
Max. file size: 64 MB.
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Neem contact op

  Heb je een vraag?