Bellen Offerte aanvragen
Extra diensten

Handleiding vertalen

Heb je producten of diensten die je ook in het buitenland wilt aanbieden? Dan is een correcte en duidelijke gebruiksaanwijzing essentieel. Vertalingen.nl is een ervaren, gecertificeerd vertaalbureau met ruim 40 jaar ervaring met het vertalen van diverse soorten instructies. Lees hieronder wat wij voor je kunnen betekenen. Interesse in onze vertaaldiensten? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 2 uur een aantrekkelijk aanbod.

Jouw bureau voor een handleidingvertaling

✓ Native speaking vertalers
✓ ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland)
✓ Altijd een check door een vakspecialist
✓ Meer dan 40 jaar vertaalervaring
✓ Kwaliteitsgarantie
✓ Binnen 2 uur een offerte

Het risico van slecht vertaalde handleidingen

Bij het opbouwen, gebruiken, repareren of onderhouden van technische apparaten of machines zijn de instructies van groot belang voor de gebruiker. Het verkeerd gebruiken van apparaten door foutieve, onvolledige of verwarrende vertalingen kan leiden tot een flinke gevarenbron voor zowel de gebruiker zelf als hun omgeving.

Zo dachten doktoren in een ziekenhuis in Frankrijk de in het Engels geschreven software zelf wel even te vertalen in het Frans. Met als gevolg dat tientallen patiënten die leden aan prostaatkanker een bestralingsoverdosis kregen en vier mannen overleden. Een gigantische fout die voorkomen had kunnen worden wanneer ze een professioneel technisch vertaalbureau hadden ingeschakeld.

Vertalen van instructies voor meerdere taalcombinaties

Vertalingen.nl beschikt over een uitgebreid team van native speaking vertalers. Zo verzorgen we duidelijke en correcte vertalingen van en naar het Nederlands. Ook kunnen we je ondersteunen voor handleidingvertalingen van en naar het Engels, Duits, Frans, Spaans en vele andere talen.

Expertise in de volgende sectoren

We zijn een vertaalbureau dat zijn wortels in Rotterdam heeft en daarom hebben we van oudsher veel klanten uit de technische sector. Voor onder meer de volgende sectoren voeren we regelmatig vertalingen uit. Staat jouw sector niet genoemd? Neem dan toch gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 • Werktuigbouw
 • Chemie
 • Automotive
 • Elektrotechniek
 • Arbeidsvoorwaarden
 • ICT- en software

Is een handleiding vertalen verplicht?

De richtlijn algemene productveiligheid is van toepassing op consumentenproducten. Er worden niet direct eisen gesteld aan het vertalen van een handleiding. Toch lijkt het logisch dat een product zonder vertaalde handleiding als gebrekkig wordt beschouwd volgens deze richtlijn.

De CE-richtlijnen geven meer duidelijkheid over het al dan niet verplicht vertalen van handleidingen. Op het moment dat een CE-richtlijn van toepassing is op een product, dan is er een grote kans dat er verplichtingen zijn op het gebied van handleidingen en talen. Wilt u weten of de CE-richtlijnen van toepassing zijn op uw product? Bekijk hier de regels per productcategorie.

Over Vertalingen.nl

Vertaalbureau Vertalingen.nl verzorgt al ruim 40 jaar vakkundige vertalingen aan professionele organisaties. We zijn zowel ISO 17100- als ISO 18587-gecertificeerd. Dit betekent dat wij bewezen methodes hanteren voor een hoogkwalitatieve vertaling.

Als klant heb je toegang tot een innovatieve, gepersonaliseerde online omgeving waarin vertaalprojecten beheerd worden. Ons systeem koppelt vertaalprojecten aan vertalers met de benodigde kennis en ervaring. Technische vertaalopdrachten worden bijvoorbeeld daardoor altijd gekoppeld aan technische vertalers.

Neem contact met ons op

Vrijblijvende offerte

"*" indicates required fields

Drop files here or
Max. file size: 64 MB.
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Neem contact op

  Hoe kunnen we je helpen?