Bellen Offerte aanvragen
Vertaaldienst

Softwarelokalisatie

Het aanpassen van je product aan de linguïstische, culturele en technische eisen van de doelmarkt heet softwarelokalisatie. Vertaalbureau Vertalingen.nl is een bureau met de ervaring en expertise voor professionele software vertalingen van en naar diverse talen.

Wij leveren

Gespecialiseerde software vertalers

 • Native speaking software vertalers met een ICT-achtergrond
 • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland)
 • Altijd een check door een vakspecialist
 • Vertalingen in meer dan 30 talen

Vertalen en lokaliseren van software, apps en games

Tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken. Veel software wordt geschreven in het Engels, maar lang niet iedereen beheerst deze taal voldoende. Daarom heeft het vaak toegevoegde waarde om software te vertalen naar de taal van de gebruiker.

Daarnaast zijn we in staat de software aan te passen aan de specifieke toepassing van de lokale markt. Hierbij kun je denken aan het aanpassen van de lay-out, graphics, programmacodes en eenheden. Dit heeft softwarelokalisatie.

Consistentie in je softwarevertalingen

Consistentie is heel belangrijk bij het vertalen van programma’s. Een knop moet niet in de gebruikersinterface ‘Ondersteuning’ heten, terwijl het in de helpteksten gaat over de knop ‘Hulp’. Dat zorgt voor verwarring. Onze ervaren vertalers weten precies hoe ze software moeten vertalen en leveren consistente en duidelijke teksten. Daarbij houden we rekening met de usability van de software.

Jouw planning is onze planning

Naast consistent vertalen, is ook de planning belangrijk. Wordt software gelanceerd, dan moeten alle verschillende taalversies op het juiste moment af zijn. Vertalingen.nl kan grote hoeveelheden tekst in korte tijd vertalen, zodat je releasedatum niet in het nauw komt. 

Ook leggen we de terminologie voor de interface voor je vast, zodat uw eventuele vervolgopdrachten nog sneller worden vertaald. We bieden een handige online omgeving voor klanten waarin vertaalopdrachten doorgegeven kunnen worden. Ons systeem koppelt vervolgens de opdracht aan de vertaler met de juiste achtergrond voor de vertaling.

Wij leveren software vertalingen o.a. in de volgende talen:

Offerte aanvragen

Binnen 2 uur een offerte!

"*" indicates required fields

Drop files here or
Max. file size: 64 MB.
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden

  Staat je vraag er niet tussen?