DTP-service - Vertalingen voor DTP | Vertalingen.nl
Bellen Offerte aanvragen
Extra diensten

DTP-service

Teksten worden vaak aangeleverd in een bepaalde opmaak omdat ze geprint of gedrukt gaan worden. Natuurlijk is het ‘not done’ als woorden in je vertaalde tekst niet goed worden afgebroken of niet op de juiste plek staan in de opmaak. Met de DTP-service van Vertalingen.nl weet je zeker dat jouw tekst foutloos in je vormgeving komt

Met onze DTP-service:

  • Ontvang je je document na vertaling in dezelfde lay-out.
  • Blijft je document grotendeels intact qua opmaak/vormgeving.
  • Loop je geen kans op fouten met afbrekingen, leestekens, etc.
  • heb je geen omkijken meer naar de opmaak/vormgeving.
  • Bespaar je veel tijd!
  • Is je document meteen gebruiksklaar.

Wat is DTP?

Desktop publishing (DTP) is het bewerken en opmaken van documenten voor drukwerk met speciale software. Zoals boeken, tijdschriften, brochures en webteksten. De tekst in de ene taal wordt vervangen door een tekst in een andere taal waarbij de originele lay-out van je document intact blijft.

Waarom DTP?

Door verschillen in onder andere woordlengte, taalbegrip en leestekens is DTP vaak noodzakelijk. Zo zijn Franse of Spaanse vertalingen langer qua tekst en bevatten Duitse of Russische teksten veel lange woorden die vaak moeten worden afgebroken voor de leesbaarheid. Maar ook talen die van rechts naar links worden gelezen (Hebreeuws, Arabisch) of gebruikmaken van andere lettervormen (Japans, Chinees, Russisch) vragen om kennis van die taal tijdens de vormgeving.

Vaak loop je zelf te knoeien met het op de juiste manier weergeven van een vertaling in bijvoorbeeld een brochure. De uitlijning klopt niet, er zit te veel witruimte aan de bovenkant en de tekst is niet leesbaar. Ervaar het gemak van onze DTP-service en laat onze specialisten na vertaling de teksten weer in dezelfde lay-out terugzetten. Dat bespaart jou weer tijd en moeite.

Onze ervaren DTP-specialisten werken onder meer met InDesign, Photoshop, Illustrator, QuarkXpress en FrameMaker. We leveren een opgemaakt bestand aan in hetzelfde formaat, waarbij de lay-out van het brondocument geheel intact blijft. Desgewenst leveren we een drukklaar PDF-document. We verzorgen het complete proces, je hebt er geen omkijken naar.

Als je ons de drukproef laat lezen, controleren wij alle geplaatste teksten voordat je de bestanden naar de drukker stuurt. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan voor je te vertalen document.

Jij hebt een vraag?
Wij het antwoord
Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.