Algemene voorwaarden vertalen - Vertalingen.nl
Bellen Offerte aanvragen
Extra diensten

Algemene voorwaarden vertalen

Denk je erover om je producten of diensten in het buitenland aan te bieden? Melden zich geregeld buitenlandse bezoekers op je website? Zodra je zaken gaat doen met het buitenland is het handig om ook je algemene voorwaarden in de officiële taal van het desbetreffende land te laten vertalen.

In de algemene voorwaarden leg je vast onder welke condities je een overeenkomst aangaat met je klant. Zo zijn de rechten en plichten van beide partijen duidelijk vastgelegd. Dit doe je om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Algemene voorwaarden dienen voor de wederpartij begrijpelijk te zijn. Potentiële klanten die jouw voorwaarden niet kunnen lezen, zullen ook niet zo snel geneigd zijn deze te accepteren bij bijvoorbeeld een online aankoop.

Algemene voorwaarden in het Engels

In het algemeen geldt er geen taaleis voor algemene voorwaarden zolang de wederpartij maar snapt wat er in staat. Als je zakendoet met een buitenlandse partner dan zal een vertaling van de algemene voorwaarden naar het Engels vaak voldoen.

Toch is dit niet altijd het geval. Ga je de Spaanse markt bedienen? Dan is het verstandig om de algemene voorwaarden in het Spaans te laten vertalen. Tenzij je zeker weet dat jouw Spaanse klanten goed uit de voeten kunnen in het Engels, dan volstaan Engelstalige voorwaarden.

Enkele landen hebben strengere eisen voor vertalingen. In de provincie Québec in Canada schrijft de wet dat contracten in het Frans vertaald moeten zijn. Frankrijk zelf hanteert zelf deze eis dan weer niet. Doe je zaken in Québec dan is dit op te lossen door in het contract op te nemen dat beide partijen akkoord gaan met een Engelstalige tekst. Let wel dat deze zin in het Frans moet staan.

Vertalingen.nl. Jouw partner voor het vertalen van voorwaarden

Vertalingen.nl is een gecertificeerd vertaalbureau met een eigen juridische afdeling voor het vertalen van algemene voorwaarden en andere juridische documenten. De vertalers van Vertalingen.nl zijn volledig op de hoogte van de buitenlandse rechtssystemen. Verder bieden wij:

✓ Native speaking vertalers
✓ ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland)
✓ Kwaliteitsgarantie
✓ Binnen 2 uur een offerte
✓ Vertalingen in meer dan 35 talen

Wij vertalen onder meer de volgende voorwaarden.

 • Algemene voorwaarden
 • Leveringsvoorwaarden
 • Aankoopvoorwaarden
 • Verkoopvoorwaarden

Heb je interesse om je algemene voorwaarden door onze juridische afdeling te laten vertalen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan. Wij vertalen van en naar onder meer de volgende talen.

Welk recht is van toepassing in je algemene voorwaarden?

Houd er rekening mee dat je vastlegt welk recht van toepassing is. Bij de algemene voorwaarden in Canada is niet automatisch ook het Canadees recht van toepassing. De algemene voorwaarden blijven een Nederlands juridisch document mits je de zin ‘Nederlands recht is van toepassing’ vertaald in het Engels: ‘Dutch law applies to these terms and conditions’.

Zijn je algemene voorwaarden up-to-date?

Vraag je je weleens af of je algemene voorwaarden nog up-to-date zijn? Veel bedrijven hebben namelijk al lang dezelfde voorwaarden. Als deze verouderen dan loop je het risico dat de voorwaarden hun beschermende werking verliezen.

Juridisch dienstverlener en verzekeraar DAS heeft in het verleden al eens onderzoek laten uitvoeren onder 250 MKB-bedrijven. De helft van deze bedrijven heeft zijn algemene voorwaarden al een aantal jaar niet meer aangepast of verbeterd. Een vijfde beschikt zelfs niet eens over algemene voorwaarden.

Als je algemene voorwaarden niet meer up-to-date of niet volledig zijn, dan kan dit in de praktijk problemen opleveren. Soms kan het zelfs leiden tot lange juridische procedures. Een kort voorbeeld: een webshop met cupcakes hoort een dag van tevoren dat de 100 bestelde cupcakes niet meer geleverd hoeven te worden, omdat de bruiloft niet doorgaat. Daar sta je met al je ingrediënten en mooie doosjes. Als je dan geen duidelijke algemene voorwaarden hebt, probeer dan maar de betaling nog rond te krijgen.

Andere aspecten die vaak niet vermeld staan in de voorwaarden zijn de betalingstermijnen. Ook veel te generieke omschrijvingen zijn een probleem. Het is daarom zaak om algemene voorwaarden regelmatig te (laten) controleren. De regelgeving verandert en je diensten of services veranderen.

Neem contact met ons op

Vrijblijvende offerte

"*" indicates required fields

Drop files here or
Max. file size: 64 MB.
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Neem contact op

  Hoe kunnen we je helpen?

  Terugbelverzoek

  Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.