Bellen Offerte aanvragen
Commercieel

Tekst Champions League hymne: bekijk hier de songtekst

Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

De Champions League is het grootste internationale voetbaltoernooi voor clubs ter wereld. Sinds 1992 strijden Europese topclubs om de felbegeerde cup met de grote oren. Ook horen we sindsdien de Champions League hymne voor de wedstrijd. Over dit lied gaan we je in deze blogpost meer vertellen. Ook vind je de songtekst van de Champions League hymne op deze pagina.

Champions League hymne

Is er in de voetbalwereld een lied bekender dan het Champions League lied?  Vlak voor de aftrap galmt er bemoedigende klassieke muziek uit de luidsprekers in het stadion: de wereldberoemde Champions League hymne.

Duitse Champions League muziek

Het anthem van de Champions League werd in 1992 toegevoegd aan het grootste voetbaltoernooi van Europa. Begin jaren negentig kampte het voetbal met een imagoprobleem vanwege de vele gewelddadige incidenten met hooligans. De Engelse componist Tony Britten componeerde het nieuwe ‘volkslied’, gebaseerd op een klassiek muziekstuk, om voetbal weer de charme terug te geven van vroegere tijden.

De Champions League hymne is gebaseerd op een muziekstuk van de Duitse componist Georg Friedrich Händel, Zadok the Priest. Bij het zalven van een Britse koning of koningin in de Westminster Abbey in London wordt dit muziekstuk ten gehore gebracht.

Tekst Champions League hymne

Het lied van de Champions League wordt uitgevoerd door he Royal Philharmonic Orchestra samen met het koor van de Academy of Saint Martin in the Fields. Als je goed luistert, hoor je drie verschillende talen in het lied: Engels, Frans en Duits. Wil je volgend jaar gewoon meezingen in plaats van meeneuriën? Dit zijn de Champions Leaugue hymne lyrics.

Ce sont les meilleures équipes
Sie sind die allerbesten Mannschaften
The main event

Die Meister
Die Besten
Les grandes équipes
The champions

Une grande réunion
Eine grosse sportliche Veranstaltung
The main event

Die Meister
Die Besten
Les grandes équipes
The champions

Ils sont les meilleurs
Sie sind die Besten
These are the champions

Beluister tot slot deze prachtige hymne. Kun jij al meezingen?

Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?