Bel me terug Offerte aanvragen
Vertaalproces

De ISO-certificering: wat zijn de voordelen voor onze klanten?

Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

Sinds 1 augustus 2015 is Vertalingen.nl ISO 17100-2015 gecertificeerd. Een prestatie waar we natuurlijk enorm trots op zijn. Maar wat betekent het eigenlijk ‘ISO-gecertificeerd zijn’ en wat zijn de voordelen voor onze klanten?

Wat is een ISO-kwaliteitsnorm?

ISO-kwaliteitsnormen zijn ontwikkeld om bedrijven en organisaties te helpen met het goed beheren, leiden en continu prestaties evalueren en optimaliseren. Is een bedrijf, zoals vertaalbureau Vertalingen.nl, ISO-gecertificeerd dan houdt dit in dat er voor 100% wordt voldaan aan alle eisen van de desbetreffende norm.

In het geval van Vertalingen.nl gaat het om de ISO-norm 17100-2015. Deze kwaliteitsnorm is op 24 april 2015 in het leven geroepen en speciaal opgezet voor vertaalservices.

Hoe kan een bedrijf zich certificeren?

Een onafhankelijke externe organisatie, de certificatie-instelling, neemt een audit af waarbij er onder andere gesprekken worden gevoerd met medewerkers en leidinggevenden. Een grondig onderzoek zal uitwijzen of het bedrijf aan alle eisen van de norm voldoet en deze het ISO-certificaat krijgt toegekend.

In ons geval is dit de Kiwa. Zij zullen vanaf nu elk jaar een inspecteur bij Vertalingen.nl een controle laten uitvoeren om te garanderen dat de normen van deze nieuwe ISO-certificering nageleefd worden en de procedures binnen Vertalingen.nl continu worden geoptimaliseerd.

Samenwerken met gecertificeerde bedrijven

Er zijn meer dan 1,2 miljoen bedrijven ter wereld die ISO-gecertificeerd zijn. Het blijkt namelijk zo te zijn dat steeds meer opdrachtgevers bij voorkeur zaken willen doen met een ISO-gecertificeerde organisatie. Vaak zien we dat niet-gecertificeerde bedrijven zelfs worden uitgesloten bij aanbestedingen of leveranciersselecties.

Het is lastig kiezen uit de vele vertaalbureaus die Nederland rijk is. Om de keuze op gebied van kwaliteit makkelijker te maken bestaat er, zoals gezegd, sinds afgelopen jaar een internationale ISO-standaard voor vertaalservices.

Wat zijn de voordelen voor de klant?

Een ISO-certificering helpt om:

  • processen die er toe doen te identificeren en te optimaliseren. Dit zijn processen en andere aspecten die nodig zijn voor het leveren van hoge kwaliteit vertaalservices. Doordat het management een hulpmiddel krijgt om de organisatie goed te besturen, is dit terug te zien in de diensten die Vertalingen.nl levert. Hoe geoptimaliseerder de processen binnen ons vertaalbureau, hoe hoger de kwaliteit van onze vertaalservices.
  • processen en structuren voor de gehele organisatie duidelijk te maken, waaronder communicatiestructuren, taken en verantwoordelijkheden. Dit verhoogt de betrokkenheid van onze medewerkers wat weer bevorderlijk is voor de werksfeer, de werkdruk en het ziekteverzuim. Dit merk jij als klant in de communicatie met ons bureau en de geleverde resultaten.
  • de efficiency te verhogen wat weer resulteert in kostenbesparingen voor de klant.
  • de klanttevredenheid te optimaliseren zodat jij als klant centraal staat.

Met de keuze voor een ISO-gecertificeerde vertaaldienstverlener kun je ervan uit gaan dat wij voldoen aan de normeisen en weet je zeker dat je een keuze maakt voor een van de beste vertaalbureaus van Nederland.

Heb je een vraag over dit artikel?
Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.