Brexit: Wat is de stand van zaken? Internationaal ondernemen; Vertalingen
Bellen Offerte aanvragen
Brexit, Financieel

Geen akkoord tussen May en de Labour-partij: hoe hangt de vlag erbij?

Martin Koster

Martin Koster

Algemeen directeur Vertalingen.nl sinds 1999.

De Labour-partij heeft de stekker getrokken uit de onderhandelingen over de brexit-deal. Volgens Corbyn, de Labour-leider, zijn beide partijen ‘zover gegaan als ze kunnen’. Toch is het ze niet gelukt om de politieke verschillen te overbruggen. En dan? Hoe gaat het nu verder met de brexit?

Premier May gaat vertrekken

Het gaat er hevig aan toe in het Verenigd Koninkrijk en premier May ligt behoorlijk onder vuur. Ze heeft gezegd af te treden voor de volgende fase van de onderhandelingen. De impasse in de brexit-onderhandelingen en de verdeelde Conservatieve Partij hebben haar positie inmiddels bijna onhoudbaar gemaakt.

Nadat de brexit-deal begin juni nogmaals wordt gestemd in het parlement komt May met een datum waarop ze zal vertrekken. Een van de redenen, zo zegt de Labour-partij, dat ze er niet op kunnen vertrouwen dat zelfs als er een compromis komt, deze ook zal worden uitgevoerd door de opvolger van May.

Geen akkoord, brexit verschoven naar 31 oktober

In 2018 hebben het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie een akkoord bereikt over de voorwaarden van de brexit. De brexit was in eerste instantie voorzien op 29 maart, maar het Verenigd Koninkrijk heeft Europa tweemaal om uitstel moeten vragen omdat het Britse parlement het akkoord tot drie keer toe verwierp. Omdat het Britse parlement dit akkoord niet goed heeft gekeurd, hebben de 27 blijvende EU-landen en de Britse regering daarom besloten de brexit-datum uit te stellen tot uiterlijk 31 oktober 2019.

Een eerdere brexit is uiteraard ook nog steeds mogelijk, zodra het Britse parlement het brexit-akkoord heeft goedgekeurd.

Europese verkiezingen

Omdat de brexit nu verschoven is naar ten laatste 31 oktober, moet het Verenigd Koninkrijk ook meedoen aan de Europese verkiezingen tussen 23 en 26 mei.  Indien het Verenigd Koninkrijk zou besluiten om geen verkiezingen te organiseren voor het Europees Parlement en het terugtrekkingsakkoord niet zou hebben geratificeerd, dan is de brexitdatum 31 mei 2019. Echter, het Verenigd Koninkrijk heeft laten weten gewoon mee te doen aan de Europese verkiezingen.

Brexit documenten vertalen

Een uitgestelde brexit betekent meer tijd om je voor te bereiden op de naderende exit. Vertalingen.nl is gespecialiseerd in het vertalen van juridische, technische, commerciële en overheidsdocumenten. Ook voor de brexit! We hebben ons uitgebreid verdiept in de brexit-materie en kunnen je uitstekend helpen bij het vertalen van allerhande brexit-documenten van en naar verschillende talen. Denk aan het vertalen van algemene voorwaarden, het aanpassen van contracten en hulp bij douaneaangifte.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil je graag een overzicht van de kosten van het vertalen van brexit-documenten? Vul dan het offerteformulier in en ontvang binnen twee uur reactie. Ook als je ons graag persoonlijk wil spreken staan we uiteraard voor je klaar: +31 (0)10 – 436 4666.

Meer informatie over onze vertaalservices vind je op de pagina vertaalbureau Engels. Ondernemers die in Engeland actief zijn, vinden ook waardevolle informatie in onze gids zakendoen in Engeland.

Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?

Terugbelverzoek

Vul dit formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.