Bellen Offerte aanvragen
Internationaal ondernemen, Lokalisatie

Internationaal ondernemen: de 4 belangrijkste talen om in te communiceren

Om als internationaal bedrijf te profiteren van de wereldwijde economische groei is alleen het vertalen van je teksten in het Engels wellicht niet meer genoeg. Spreek je doelgroep persoonlijk aan door met ze te communiceren in hun eigen taal. De volgende vier wereldtalen zijn interessant om zaken in te doen.

1. Een inkoppertje: Engels

We weten dat de Engelse taal al jaren op nummer 1 staat als meest gebruikte taal in het internationale bedrijfsleven. Bij zakendoen in landen in Europa, Noord-Amerika of Australië is communiceren in het Engels cruciaal. Ook bij Vertalingen.nl zien we dat er veel Engelse vertalingen worden aangevraagd.

2. Zakendoen in China: Chinees Mandarijn

China is de een na grootste economie ter wereld en is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Met meer dan 885 miljoen Chinees sprekenden kan ondernemen in China een enorme boost zijn voor je product of dienst.

Chinees is een verzamelnaam voor een groep talen en meestal wordt met Chinees het Mandarijn bedoelt. Mandarijn is de officiële taal in China en wordt door het merendeel van de bevolking gesproken. Naast het Mandarijn zijn er nog 12 andere Chinese talen waaronder Cantonees. Omdat de meeste Chinezen geen andere taal spreken, neemt de vraag naar vertalingen in het Chinees Mandarijn flink toe. Zo worden er contracten, presentaties en rapporten vertaald van Nederlands naar Mandarijn om zaken te kunnen doen met Chinese bedrijven.

3. Latijns-Amerika en de Verenigde Staten: Spaans

Naast Engels is ook Spaans een belangrijke taal als je zaken wilt doen in de Verenigde Staten. Meer dan 30% van de Amerikanen is van Latijns-Amerikaanse afkomst. Niet alleen in de VS wordt Spaans gesproken, maar ook in snelgroeiende economieën als Mexico, Colombia en Paraguay. Er zijn meer dan 20 landen in de wereld waar Spaans de officiële taal is, dus met recht een interessante taal om zaken in te doen.

4. Westerse bedrijven in de Arabische wereld: de Arabische taal

Het Midden-Oosten en Afrika worden steeds interessanter voor bedrijven om zaken mee te doen. Wist je dat de Arabische wereld bestaat uit 22 landen, van Marokko tot Oman? En er leven maar liefst 300 miljoen mensen in de Arabische wereld die goed zijn voor een totale economie van meer dan 1 biljoen dollar per jaar. Geen slecht idee om uitgebreid onderzoek te doen naar deze doelgroep en wellicht je teksten te laten vertalen in het Arabisch.

Kwaliteitsvertalingen voor internationaal ondernemen

De Engelse taal is uiteraard heel belangrijk bij internationaal ondernemen. Maar als je je wilt onderscheiden als bedrijf denk eens na over communicatie in andere talen. Jouw doelgroep voelt zich namelijk persoonlijker aangesproken in hun eigen taal wat een positief effect kan hebben op je omzet.

Als internationaal bedrijf moet je vlot kunnen schakelen en is flexibiliteit een van je troeven. Dat geldt ook voor je vertalingen. Belangrijke klanten wil je niet laten wachten op je documentatie. Daarom zorgen onze ervaren en professionele vertalers voor snelle kwaliteitsvertalingen. We werken alleen met native speaking vertalers met diepgaande kennis van de taal en de cultuur.

Dé ingrediënten voor succesvol native speaking vertalers in het buitenland!

Heb je een vraag over dit artikel?
Neem contact op

Hoe kunnen we je helpen?